Prelucrarea Maselor Plastice

Evolutia intensa a industriei maselor plastice, lucru datorat producerii de noi polimeri cu insusiri distincte si metode perfectionate in prelucrarea lor, a impulsionat cresterea ametitoare in ultimele doua decenii a aplicatiilor in domeniul materialelor plastice si a maselor plastice in general.

Materiale ca poliamida, POM, PET, polietilena, polipropilena, PVC-ul PTFE-ul, PEEK-ul, policarbonatul sau PETG-ul sunt mase plastice livrate de multe ori sub forma semifabricata de: bare, placi (vezi ex. placa polipropilena), tuburi sau folii; si din aceasta cauza este nevoie de companii care realizeaza produse finite din acestea.

Prelucrarea Maselor Plastice

Atelierele de prelucrari mecanice, caci despre ele este vorba, sunt cel mai mare „prieten” al uzinelor, fabricilor si companiilor din majoritatea industriilor existente in Romania. Masele plastice au o larga arie de utilizare, aproape ca nu exista industrie in care matrialele mai sus mentionate sa nu fie utilizate.

Materialele plastice au diferite proprietati, acestea au proprietati: fizice, chimice, mecanice instantanee, mecanice pe termen lung, tribologice, etc. Industria de mase plastice creste in fiecare an in medie cu 5 procente iar acest lucru nu e de mirare, deoarece cei mai importanti doi consumatori din europa in anul 2012 era domeniul ambalajelor urmat de domeniul constructiilor.

Evolutia metodelor de prelucrare a materialelor plastice poate fi considerată ca fiind la fel de insemnata ca şi inventarea plasticului. Dezvoltarea tehnica a biruit multe dintre obstacolele întâlnite în dezvoltarea industriei materialelor plastice.