Zece Sfaturi de Calatorie – Ce sa vezi si sa faci in Salzburg, Austria?

10 Sfaturi de Calatorie – Ce sa vezi si sa faci in Salzburg, Austria?

Salzburg este unul dintre cele mai populare orase ale Europei. Desi relativ mic (cu o populatie de aproximativ 150.000 de locuitori) in Salzburg exista o multime de atractii turistice ce ofera turistilor o combinatie inspirata de peisaje si monumente istorice.

Orasul Salzburg este situat in regiunea Salzburg din Austria, aproape de granita cu Bavaria (Germania). Numele sau inseamna „Castelul de sare”, referindu-se la depozitele de sare din zona care au facut ca orasul sa fie bogat ca centru al comertului cu sare in perioada medievala.

Zece sfaturi de călătorie – Ce să vezi și să faci în Salzburg, Austria

Calatoria de la Sebes la Salzburg de acum poate fi realizata saptamanal prin serviciul de Transport persoane Sebes Salzburg al companiei Novum Travel.

Salzburg este un oras incredibil de frumos, care are numeroase exemple remarcabile de arhitectura romano-baroca. Oriunde te uiti, vei vedea monumente si semnalari ale faptului ca acest oras este locul de nastere al lui Mozart. Memoria sa este pastrata si sarbatorita in diferite muzee prin evenimente muzicale regulate care au loc in oras.

Cele mai importante zece sfaturi de calatorie din Salzburg…lucruri de vazut si de facut in interiorul orasului…Toate acestea pot fi usor realizate fara a fi nevoie de un mijloc de transport:

1. Mai presus de toate, nu ratati vizitarea Castelului Hohensalzburg (Fortareata din Salzburgul de Sus)

Dominand orasul, acest magnific, alb, castel de basm este cea mai bine conservata si cea mai mare cetate medievala intacta din Europa. Este tipul de loc pe care doriti sa il priviti din orice unghi posibil. Mergand pe strazile inguste ale orasului vechi, intoarceti-va la fiecare colt, surprinderea va fi mare cand veti constata ca va este oferit de fiecare data un alt peisaj spectaculos al cladirii maiestuoase, situata in partea superioara a dealului Monchsberg.

Cand va plimbati pe dealurile de vis-a-vis de Monchsberg, veti vedea spectaculosul peisaj al castelulului din vale (vezi sfatul 10 de mai jos). Cand va plimbati efectiv in jurul Monchsbergului, veti vedea in permanenta zidurile puternice ale cetatii, care se ridica deasupra dvs.

De aici si de pe meterezele castelului va sunt oferite privelisti spectaculoase asupra orasului si a peisajului rural inconjurator de mai jos. In interiorul castelului, vizitele foarte bine organizate, dezvaluie multe trasaturi fascinante si fapte istorice de la origini din anul 1077 si pana la razboaiele secolului al XX-lea.

2. Salzburger Dom (Domul din Salzburg) – catedrala orasului

Aceasta catedrala este un alt loc minunat pentru a savura istoria orasului Salzburg. A fost deschisa in 1628 pe locul catedralelor anterioare, dintre care cea mai veche a fost construita inca din anul 767 d.Hr. (Virgil Dom).

3. Manastirea Sfantul Petru din Salzburg

Aceasta manastire benedictina este cea mai veche manastire activa din Austria, datand inca din anul 696 d.Hr. Aceasta este situata in cel mai vechi cartier din Salzburg si va va oferi foarte multe si fascinante imagini pictate din istoria orasului Salzburg.

4. Getreidegasse (Straduta de cereale) – in incinta medievala a Salzburgului

Magazinele cele mai la moda din Salzburg se gasesc pe Getreidegasse, o alee frumoasa, medievala, de aproape un kilometru, care traverseaza in lungime orasul vechi. Chiar daca in unele dintre magazine preturile sunt supraevaluate, doar plimbarea de-a lungul strazii este inca o experienta care nu ar trebui ratata.

10 sfaturi de călătorie – Ce să vezi și să faci în Salzburg, Austria

Pentru a calatori din Deva la Salzburg, luati-va putin timp si informati-va despre serviciul de Transport persoane Deva Salzburg al agentiei Novum Travel.

5. Mozartplatz – Piata Mozart

Aceasta este inima orasului si este dominata de o statuie a marelui compozitor. Statuia este considerata a avea doar o asemanare slaba cu Mozart si releva o eroare istorica flagranta si anume: acesta este portretizat cu un creion in mana; creionele fiind inventate decat dupa cel putin douazeci de ani de la moartea lui Mozart in 1791.

6. Mozarts Geburtshaus (Casa in care s-a nascut Mozart)

Casa in care Mozart s-a nascut in anul 1756 a fost transformata intr-un muzeu care nu trebuie sa fie ratat in cazul in care ajungi in Salzburg. De ce? Pentru ca de exemplu acolo poti vedea expusa vioara utilizata de marele geniu in copilarie, vioara cu care acesta performa in concerte, portrete, scrisori si unele tablouri celebre de-o valoare inestimabila care au apartinut familiei Mozart.

7. Resedinta lui Mozart

Fara a fi confundat cu locul de nastere al compozitorului, acest minunat muzeu se gaseste in orasul nou si este casa in care familia Mozart a trait intre 1773 si 1780.

8. Residenzplatz si Residenz (Resedinta Salzburg)

Residenzplatz este cea mai mare piata din Salzburg. Aceasta gazduieste Fantana din Residenzplatz, probabil cea mai frumoasa fantana in stil baroc aflata in afara Italiei. Residenz in sine a fost resedinta printilor arhiepiscopi de Salzburg iar muzeul din cadrul ei este deschis pe toata perioada zilei.

9. Mirabell Gardens

Gradina Mirabell este locul unde copiii din Sound of Music au dansat in jurul statuii lui Pegasus cantand „Do Re Mi”. Gradinile apartin Palatului Mirabell, construit de printul arhiepiscop (Wolf Dietrich Raitenau) in 1606 ca o resedinta pentru amanta (Salome Alt) si copiii sai! Astazi este biroul primarului orasului Salzburg, dar parti ale acestuia inca sunt deschise pentru turisti.

10. Kauzinerberg

Acest deal frumos ajunge la o inaltime de 640 de metri deasupra nivelului marii, dar nu este nevoie sa ajungeti pana in varful lui pentru a va bucura de peisajele uimitoare ale Salzburgului de la poalele lui. Inceputul oricarei plimbari va va duce in cele sase Statiuni ale Crucii, construite la inceputul secolului al XVIII-lea. De asemenea Manastirea Capucina, aflata pe lista monumentelor istorice din Austria, merita, cu siguranta, sa fie vizitata.

Cam atat dragilor, si nu uitati, in cazul in care sunteti din Alba Iulia si doriti sa vizitati orasul Salzburg, oricand puteti apela la serviciul: Transport persoane Alba iulia Salzburg al celor de la Novum Travel, drum bun si distractie!